het team van sassEN dielemans dickhaut staat 24/7 voor u klaar!
thanatopraxie

Een moeilijk woord voor een eeuwenoud gebruik. Thanatopraxie is een lichte vorm van balseming. Hierdoor kan het lichaam van de overledene tien dagen bewaard blijven. Zo behoudt de huid haar normale kleur en het lichaam haar natuurlijke vorm.

herinnering

De periode tussen het overlijden en de uitvaart is heel belangrijk voor de verwerking van een verlies. De laatste blik op de overledene kan zelfs bepalend zijn voor de herinnering. Het is namelijk een beeld dat bijblijft. Nabestaanden willen graag een overledene zo mooi mogelijk opgebaard zien. Met een ontspannen gelaatsuitdrukking en een natuurlijke huidskleur. Dat maakt de laatste zorg voor de overledene een eervolle en belangrijke taak.

Opbaring thuis
Vooral als nabestaanden kiezen voor opbaring thuis is thanatopraxie een mooie oplossing. Een koeling met de bijbehorende apparatuur en storende geluiden is niet nodig. Het opbaren op een bed of divan is hierdoor gemakkelijker. En dankzij thanatopraxie krijgt de overledene weer een natuurlijke uitstraling. Familie en vrienden kunnen in rust bij hun geliefde zijn en ruim de tijd nemen om afscheid te nemen.

Wilt u graag persoonlijk geholpen worden?

Onze medewerkers staan 24/7 voor u klaar!

Enige in Limburg

Bij thanatopraxie wordt vloeistof in de bloedbaan gebracht terwijl de ledematen gemasseerd worden. Deze vloeistof heeft een conserverende werking. Daarnaast wordt het lichaam van de overledene verzorgd en hersteld. Zo krijgt de overledene weer het uiterlijk zoals de familie het zich herinnert. Thanatopraxie is een behandeling die om kennis, expertise en zorgvuldigheid vraagt en mag alleen door gediplomeerde thanatopracteurs uitgevoerd worden. Sassen Dielemans Dickhaut heeft als enige uitvaartonderneming in Limburg een gediplomeerd thanatopracteur in dienst die geregistreerd staat bij het Nederlands Instituut voor Thanatopraxie (NIT).

'Goed afscheid kunnen nemen, dat is wat telt.'

Huub Morren, Thanatopracteur

'Als gediplomeerd thanatopracteur (balsemer) zie ik veel voordelen van deze behandeling waarbij de achteruitgang van het lichaam een halt kan worden toegeroepen, zodat u tot aan de dag van de uitvaart op een waardige manier afscheid kunt nemen van uw dierbare. Door deze behandeling kan een overledene thuis of in het uitvaartcentrum worden opgebaard zonder het gebruik van een koeling. Vooral bij mensen die veel medicatie toegediend hebben gekregen, een terminale periode hebben doorstaan, of om andere reden andere cosmetische aandacht verdienen, is deze behandeling ten zeerste aan te raden. Goed afscheid kunnen nemen, dat is wat telt.' 

CREMATORIUM
LA GRANDE SUISSE

Afscheid nemen in eigen stad.

UITVAARTCENTRUM

Een plek waar men kan medeleven en het verdriet de vrije loop kan laten.

LPU-ASR VERZEKERING

Wij berekenen voor u de werkelijke waarde.