achtergrond_2

'Geef herinnering een vorm'

Onder dit thema heeft Sassen Dielemans Dickhaut een samenwerkingsverband opgezet met beeldend kunstenares Patrice van Ramshorst ten einde emoties en gevoelens om te kunnen zetten naar een mooie, tastbare ‘memorie’. Tijdens een intieme workshop, met ruimte voor vertellen en luisteren, maakt u samen uw eigen visueel verhaal van de overledene of wat hij of zij voor u betekend heeft. Foto’s of tekeningen, stukjes stof, kleine voorwerpen of gebruiksvoorwerpen worden verwerkt tot een zogenaamd ‘Amulet’. Een persoonlijk symbool vol herinneringen, een markering van een geleefd leven… 

De workshops vinden op afspraak plaats in onze sfeervolle ruimte aan de Dr. Van Kleefstraat of bij u thuis. Dit kan op individuele basis, of met gezinsleden, familie of vrienden. Vanzelfsprekend bent u daarin bepalend.

Uiteraard kan een herinneringsamulet ook in uw opdracht gemaakt worden door de kunstenares, dus niet in workshopverband. Na een gesprek met u, met uw dierbare spulletjes, naar uw wensen. Bekijk voor meer informatie onze folder over deze workshops. Voor vragen of het maken van een afspraak kunt u met ons contact opnemen.

Graag laten we u enkele reacties lezen van mensen die de workshops volgden:
“Het was een zeer emotionele morgen. Het amulet is erg mooi geworden. Ook van de andere mensen was het erg mooi. het was ook een fijne samenwerking, in goede harmonie. Ik had het niet willen missen, dank u wel.”

“Vond de workshop heel fijn omdat je dan weer op een andere manier met je verdriet bezig kunt zijn. Je wordt dan weer herinnerd aan heel veel fijne dingen die horen bij de overledenen. Veel succes bij jullie vervolg workshops.”

“Ik heb er een goed gevoel bij gehad, het was fantastisch samen je verdriet delen, samen bezig zijn, lachen, huilen, inspireren. Bedankt voor deze kans.”

“Een hele mooie dag met voor elkaar een luisterend oor, steun, het voelt als een warm bad. Verdrietig, maar ook een glimlach. Een gevoel van trots dat ik zoiets moois als aandenken aan mama heb.”

  • rouwkunst_004-liggend
  • rouwkunst_006-liggend
  • rouwkunst_007-liggend
  • rouwkunst_008-liggend
  • rouwkunst_001-liggend
  • rouwkunst_002-liggend
  • rouwkunst_003-liggend