achtergrond_2

Thanatopraxie

Een moeilijk woord voor een eeuwenoud gebruik. Thanatopraxie is een lichte vorm van balseming. Hierdoor kan het lichaam van de overledene tien dagen bewaard blijven. Zo behoudt de huid haar normale kleur en het lichaam haar natuurlijke vorm.

Herinnering
De periode tussen het overlijden en de uitvaart is heel belangrijk voor de verwerking van een verlies. De laatste blik op de overledene kan zelfs bepalend zijn voor de herinnering. Het is namelijk een beeld dat bijblijft. Nabestaanden willen graag een overledene zo mooi mogelijk opgebaard zien. Met een ontspannen gelaatsuitdrukking en een natuurlijke huidskleur. Dat maakt de laatste zorg voor de overledene een eervolle en belangrijke taak.

Opbaring thuis
Vooral als nabestaanden kiezen voor opbaring thuis is thanatopraxie een mooie oplossing. Een koeling met de bijbehorende apparatuur en storende geluiden is niet nodig. Het opbaren op een bed of divan is hierdoor gemakkelijker. En dankzij thanatopraxie krijgt de overledene weer een natuurlijke uitstraling. Familie en vrienden kunnen in rust bij hun geliefde zijn en ruim de tijd nemen om afscheid te nemen.

Enige in Limburg
Bij thanatopraxie wordt vloeistof in de bloedbaan gebracht terwijl de ledematen gemasseerd worden. Deze vloeistof heeft een conserverende werking. Daarnaast wordt het lichaam van de overledene verzorgd en hersteld. Zo krijgt de overledene weer het uiterlijk zoals de familie het zich herinnert. Thanatopraxie is een behandeling die om kennis, expertise en zorgvuldigheid vraagt en mag alleen door gediplomeerde thanatopracteurs uitgevoerd worden. Sassen Dielemans Dickhaut heeft als enige uitvaartonderneming in Limburg een gediplomeerd thanatopracteur in dienst die geregistreerd staat bij het Nederlands Instituut voor Thanatopraxie (NIT).

'Een mooie herinnering aan je dierbare'

  • algemeen-009-liggend
  • algemeen-010-1
  • algemeen-019-liggend
  • algemeen-024-liggend