achtergrond_2

Uitvaartverzorgers bij uitstek

Professioneel en deskundig
Sassen Dielemans Dickhaut is al ruim 135 jaar dé specialist in uitvaartverzorging in Maastricht en Zuid-Limburg. Een onderneming met tradities, maar toch volop in beweging. Wij assisteren de nabestaanden bij het nemen van lastige beslissingen in een vaak korte periode. Daarbij houden we natuurlijk rekening met het persoonlijke karakter van zowel de overledene als van degenen die de uitvaart bijwonen. Vroeger waren alle uitvaarten ongeveer hetzelfde, met slechts kleine variaties. De nadruk in ons werk lag vooral op 'regelen'. Door de individualisering en de vele culturen die tegenwoordig in ons land samenleven, verandert die rol in 'adviseren' en 'begeleiden'. Dit stelt hogere eisen aan onze professionaliteit. Wij zien het als een uitdaging om voor elke persoonlijke wens een passende oplossing te vinden. Daarnaast maken wij graag gebruik van expertise en relaties in onze omgeving, waardoor wij in velerlei opzichten maatwerk kunnen bieden gekoppeld aan hoogwaardige en betaalbare kwaliteit. Met als eindresultaat een in alle opzichten memorabel afscheid.

Nadenken over de dood, het leven en onze rol
Onze kijk op de dood in relatie tot de maatschappij heeft zich o.a. geconcretiseerd in onze publicatie Vita Mutatur Non Tullitur.
Een totaalvisie om de Algemene Begraafplaats Tongerseweg in Maastricht toekomstbestendig te optimaliseren. U kunt de publicatie in boekvorm verkrijgen bij Sassen Dielemans Dickhaut of hier bekijken als pdf.

Naast publicaties zoals bovenstaand, zullen wij ten einde de relatie tussen leven en dood te actualiseren en zo vorm te geven aan ‘HERINNERING’, in onze uitingen en ambities de associatie blijven zoeken met kunst, cultuur, filosofie en wetenschap. Wellicht was u al bekend  met onze stadsbus met eigen kunstuitingen en de samenwerkingsverbanden zoals met de Stichting Cellebroederskapel en het Museum aan het Vrijthof, maar tevens zult u dit terug gaan zien in andere initiatieven zoals het ondersteunen en ontwikkelen van het culturele leven van Maastricht en omgeving.

Wij hebben deze website met veel zorg en aandacht voor u samengesteld en hopen dan ook dat deze een meerwaarde voor uw oriëntatie en ideeën mag hebben.

Namens het team van Sassen Dielemans Dickhaut en onze relaties,
Branko Reinders - directeur -

Voor meer informatie over onze manier van werken kunt u ook even onze commercial bekijken of kijken naar een reportage over onze uitvaartcentra.

  • kantoor
  • sassen_st-maartenslaan001-liggend
  • uitvaartcentrum kantoor st. maartenslaan
  • sassen_dr-v-kleefstraat-1049-liggend
  • sassen_dr-v-kleefstraat-6022-liggend