achtergrond_2

Voorkom financiële zorgen met een uitvaartverzekering op maat

Bij Sassen Dielemans Dickhaut is er al een basisuitvaart voor € 2.499. Maar als we kijken naar de marktgemiddelden, kost een uitvaart meestal toch al snel minimaal zo'n € 5.000 euro. Waarbij veel af hangt van de gewenste luxe, aanvullende diensten, de catering, de hoeveelheid bezoekers en de gekozen materialen voor de kist en gedenktekens. Hoe dan ook is een uitvaart een flinke kostenpost, zeker als u er niet op rekende. Om uw nabestaanden onnodige bijkomende zorgen te besparen, kunt u kiezen voor een uitvaartverzekering. 

Natura- en kapitaalverzekeringen
Er zijn verschillende soorten verzekeringen. Allereerst zijn er - al wordt van deze vorm steeds minder gebruik gemaakt - verzekeringen 'in natura', die in principe geen geld geven maar u de zorgen uit handen nemen. Wat u misschien niet weet, is dat u dan nog steeds zélf kunt kiezen wie de uitvaart verzorgt. Zelfs als u al jaren een verzekering 'in natura' heeft bij bijvoorbeeld bij Dela, Yarden of Monuta, staat het u vrij om geld uit te laten keren en alsnog uw uitvaart te laten verzorgen door bijvoorbeeld Sassen Dielemans Dickhaut.

Daarnaast is er de kapitaalverzekering: deze keert bij overlijden een vrij te besteden bedrag uit waarmee u (een deel van) de uitvaartkosten kunt betalen. U kunt dan op dat moment kiezen waar en hoe u de uitvaart wilt laten verzorgen. Soms is het zelfs verstandig een hoger bedrag te verzekeren omdat u ten tijde van een overlijden ook voor andere kosten kan komen te staan dan alleen de uitvaartkosten! Een achteruitgang in inkomen bijvoorbeeld, wat in de beginperiode (gedeeltelijk) opgevangen kan worden met de beschikking over een stukje vrijgekomen kapitaal.

Om u een passende oplossing te bieden maken wij graag met u een afspraak bij u thuis of op ons kantoor. Onze deskundige medewerkers adviseren u vrijblijvend over een (aanvullende) uitvaartverzekering.

Een depositostorting
Een storting op een deposito komt er eigenlijk op neer dat u uw uitvaart - geheel volgens uw wilsbeschikking - zelf vooraf betaalt. U stort eenmalig een bedrag op de geblokkeerde bankrekening van de Stichting Depositofonds Sassen Dielemans Dickhaut, die het geld beheert. Na uw overlijden verzorgen wij alles precies conform de door u en ons samen geformuleerde en in de wilsbeschikking vastgelegde afspraken.

  • algemeen-011-liggend
  • algemeen-023-liggend
  • algemeen-018-liggend