achtergrond_2

Het Vrijthof

Het mooiste plein van Maastricht. Het mooiste plein van Nederland. Het Vrijthof. Vaak het middelpunt van 't Maastrichtse leven en haar cultuur. Het plein waar heel Maastricht een leven lang samenkomt om te vieren... Ook bij het afscheid kunt u het leven gedenken en vieren in twee unieke locaties aan dit prachtige plein; in de Sint Jan en het Museum aan het Vrijthof.

Afscheid in 't hart van uw stad
In de Sint Jan, imposant aanwezig op het Vrijthof met haar markante rode toren, kunt u een afscheidsdienst geheel naar eigen wens vormgeven. De invulling van de dienst is heel persoonlijk; u bepaalt zelf, of samen met ons, geheel uw eigen ritueel, zowel qua sprekers, muziek, decoratie, aantal genodigden etc. Op het einde van de dienst wordt afscheid genomen van de overledene, waarbij de familie dit in alle rust als laatste kan doen. Hierna wordt de overledene uitgeleide gedaan en voor crematie naar het crematorium gereden.

Museum aan het Vrijthof
Aansluitend aan de dienst, na een korte wandeling naar het Museum aan het Vrijthof, ook wel bekend als 't Spaans Gouvernement, ontvangt u uw gasten in het nostalgische Grand Café Maastricht Soiron. Een ontvangst met koffie van 'Blanche Dael' en een koffietafel met typische Maastrichtse patisserie zoals de 'Gâteau Grenache'... Wij reserveren voor u het enige 'binnenterras' op het Vrijthof, waar u in een sfeervolle omgeving met uw vrienden en bekenden de familiale sfeer zult ervaren die passend aansluit bij een samenzijn na een uitvaart... Een afscheid en samenzijn in 't hart van uw stad.

Exclusiviteit
Op de maandag kunt u in Grand Café Maastricht Soiron een afscheidsviering in intieme kring laten plaatsvinden. U heeft dan exclusief beschikking over het overdekte binnenterras waar samen met ons de dienst vormgegeven wordt. Muziekinstallatie, piano, lezenaar, alles is aanwezig en het terras als zodanig wordt naar uw wensen ingericht. Statige pilaren scheiden het binnenterras van de stijlhuiskamer, de ruimte waar na het afscheid de koffietafel geserveerd zal worden. Een afscheid op deze unieke wijze kan in principe vanaf 25 personen tot 60 personen.

Ruime parkeergelegenheid
Uiteraard is er voldoende parkeergelegenheid in de parkeergarage onder het Vrijthof. Bij een afscheidsdienst en aansluitend samenzijn of het Vrijthof vermijdt u verplaatsingen en onderbrekingen van het ritueel.

Crematie inclusief afscheidsdienst in de St. Jan, v.a.  € 850,-
Crematie inclusief afscheidsdienst in het Museum aan het Vrijthof € 900,-
   
Vergelijk: de bestaande u bekende alternatieven:  
Crematie incl. gebruik van aula voor
afscheidsdienst in regionaal crematorium;
o.b.v. door ons verkregen tarieven van Crematorium Eijsden, Geleen en Heerlen.
 Gemiddeld
meer dan
€ 1.300,-

 
Koffietafelmogelijkheden Grand Café Maastricht Soiron

  • Vrijfhof-1-liggend
  • Soiron-1-liggend
  • Soiron-2-liggend