achtergrond_2

Het Koetshuis

Koetshuis Kasteel Rijckholt ligt iets ten zuiden van Maastricht aan de rand van het Heuvelland in een parkachtige omgeving. Een stijlvolle locatie in een sfeervolle omgeving waar ruimte voor rust en bezinning samenkomen.

Maatwerk
Deze goed te bereiken locatie leent zich uitstekend voor maatwerk. Zo kan de opstelling in de zaal en de manier waarop u afscheid wilt nemen van uw dierbare volledig afgestemd worden op uw wensen. De ruimte biedt plaats aan 300 personen maar middels kamerschermen kan er voor een intiem afscheid in kleine kring eveneens een warme sfeer worden gecreëerd. De baar wordt opgesteld voor een grote glazen wand en zo kijkt u tijdens het afscheid uit over het water dat het kasteel omringd.

Afscheid
Afscheid nemen is niet loslaten, maar op een andere manier leren vasthouden. Samen met u zorgen we ervoor dat het afscheid recht zal doen aan de manier waarop uw dierbare in het leven stond. Het Koetshuis biedt meerdere audiovisuele mogelijkheden die hierbij een rol kunnen spelen, zoals het afspelen van eigen gekozen muziekstukken en apparatuur voor het tonen van foto’s van memorabele momenten die zulke waardevolle herinneringen zijn. Tevens beschikt het Koetshuis over een piano.

Troost
Vanuit de afscheidsruimte betreedt u het imposante Grand Café van het Koetshuis. Samen met uw familie en vrienden kunt u aanschouwen hoe de overledene over de majestueuze oprijlaan van het kasteel aan zijn of haar laatste reis zal beginnen. Uiteraard is het altijd mogelijk om uw dierbare te begeleiden naar het crematorium, zelfs in de rouwauto. Aansluitend begeleiden wij u dan terug naar het Grand Café. De mogelijkheden aangaande de eigen catering van het Koetshuis variëren van een traditionele koffietafel tot een luxe borrel. Samen herinneringen ophalen, een troostrijk samenzijn.

Parkeergelegenheid
De ruime parkeerplaats die direct naast het Koetshuis is gelegen biedt ruimte aan 250 auto’s.

Begrafenis
Het Koetshuis van Kasteel Rijckholt is eveneens beschikbaar als uitvaartlocatie wanneer u kiest voor een begrafenis.

Crematie inclusief afscheidsdienst in het Koetshuis van Kasteel Rijckholt  € 1.050,-
Afscheidsplechtigheid (zaalhuur) € 550,-
   
Vergelijk: de bestaande u bekende alternatieven:  
Crematie incl. gebruik van aula voor 
afscheidsdienst in regionaal crematorium;
o.b.v. door ons verkregen tarieven van Crematorium Eijsden, Geleen en Heerlen.
 Gemiddeld 
meer dan 
€ 1.300,-

 
'Een afscheidsdienst op een stijlvolle locatie'

  • photostique-koetshuis-05586
  • photostique-koetshuis-05410
  • photostique-koetshuis-05429
  • photostique-koetshuis-05443