achtergrond_2

Kerkelijke uitvaartdienst

Een afscheidsdienst in de eigen parochiekerk of een van de twee prachtige basilieken die Maastricht rijk is, de St. Servaas- en de Onze Lieve Vrouwebasiliek. Mooie locaties voor een waardig afscheid.

Mooie redenen
De spiritualiteit die ervaren wordt in de prachtige kerkgebouwen, geloofsovertuiging, maar ook de oude Maastrichtse cultuurhistorische achtergronden. Allemaal redenen waarom mensen juist een uitvaartdienst in een kerk wensen.

Crematie in rust
Het hoogtepunt van het afscheidsritueel vindt plaats in de kerk. Daarom zou u ook hier voor een 'crematie in rust' kunnen kiezen. Op het einde van de dienst neemt u afscheid in de kerk of op het vaak nabij gelegen kerkhof van kerken zoals bijvoorbeeld St. Pieter, Borgharen, Itteren, Wolder, Amby, Limmel , etc. Hierna vervolgen de familie en genodigden hun weg naar de koffietafel. De overledene wordt, al dan niet begeleid door enkele familieleden, met de rouwwagen naar het crematorium gereden voor een crematie in stilte.

Tweede dienst
Natuurlijk kunt u ook altijd aansluitend aan de kerkelijke uitvaartdienst kiezen voor een plechtigheid in het crematorium, zoals u dat gewend bent. Hier vindt dan aanvullend een tweede dienst plaats.

Kerkelijke uitvaartdienst 
inclusief crematie in stile
€ 499,-
plus de kosten
van de parochie
   
Vergelijk: de bestaande u bekende alternatieven:  
Crematie incl. gebruik van aula voor
afscheidsdienst in regionaal crematorium;
o.b.v. door ons verkregen tarieven van Crematorium Eijsden, Geleen en Heerlen.
Gemiddeld
meer dan
€ 1.300,-

 
'Een geruststellende gedachte, een uitvaartdienst in mijn eigen kerk'

  • kerk_003-1
  • kerk_001_liggend
  • kerk_002_liggend